Camping

Rust en ruimte
L'Etournerie is een landelijk en mooi gelegen, kleine boerencamping, waar respect en rust hoog in het vaandel staan. Het uitzicht is geweldig!
Onze minicamping heeft zes plaatsen, elke plek is geschikt voor maximaal twee personen. Het aantal plaatsen is beperkt en wij adviseren daarom te reserveren.
Vier van de zes kampeerplekken zijn geschikt voor caravans/campers. Op elke plek is stroom mogelijk.
Doordat wij ons richten op échte rustzoekers is onze camping uitsluitend geschikt voor volwassenen.
De camping is autovrij.
Voor het in- en uitpakken mag uw auto op het terrein, daarna kunt u deze achter de coniferen parkeren.
Op slechts 300 meter ligt een mooi meer en in een half uurtje rijden (32 km) bent u aan de prachtige stranden van La Faute sur Mer.

Zwembad
Ons zwembad (8x4m en 1,5m diep) is heerlijk om in af te koelen. Het wordt verwarmd van circa eind mei tot half september.
Volgens de voorschriften is het zwembad beveiligd met een omheining, maar uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid.

Sanitair
Natuurlijk is ons sanitair comfortabel, schoon en ruim, met voldoende haakjes en een krukje om op te zitten in elke douche. Het sanitair is volgens de normen geschikt voor 15 plaatsen. Er zijn
twee royale douches met thermostaatkranen, twee toiletten, twee wastafels, twee afwasplekken en een wasmachine.
Daar wij aangesloten zijn op een septic tank zijn er bepaalde voorwaarden voor het legen van een chemisch toilet. Er zijn speciale producten voor een chemisch toilet die ook veilig zijn voor een septic tank, wilt u hier a.u.b. op letten. Wij kunnen u informeren over producten.
Om meer over ons sanitair te lezen en zien,
klik hier.

Gaatjestapijt
Om het gras op de camping zo min mogelijk te laten lijden is op onze camping extra plastic onderzeil, worteldoek of ander plastic zeil, onder uw grondzeil, niet toegestaan. Natuurlijk is kuipzeil van een tent wel toegestaan. Wilt u toch iets extra's onder uw kuipzeil leggen, gebruik daar dan eco- of rubberen gaatjestapijt voor.

Kippen, poezen, pauwen, ganzen en andere dieren
Voor het landelijke gevoel lopen onze kipjes los en zullen u waarschijnlijk wel komen bezoeken. Dit geldt ook voor onze poezen. Als u geluk hebt zult u zelfs één of meerdere pauwen zien rondlopen. Wij hebben ook een groep ganzen, maar die zitten veilig in hun ren en komen niet op de camping.
Ook zien wij zeer regelmatig herten door onze "tuin" lopen, wilde zwijnen, en het aantal (roof)vogels is indrukwekkend, zeker nadat de boer het veld heeft gemaaid.

Honden
Op verzoek zijn honden welkom op de camping, maar voor het genot van al onze gasten, onze kipjes en poezen, blijven de honden op het terrein aangelijnd.

Bezoek
Omdat onze gasten de rust erg belangrijk vinden, is ons terrein en de accommodaties alleen toegankelijk voor onze gasten. Indien u met vrienden of familie wilt afspreken, dan vragen wij u vriendelijk dit elders te doen. U kunt er van op aan dat er nooit meer dan 14 gasten op de camping zijn.

Bibliotheek
In het
sanitair blok vindt u tevens een kleine "bibliotheek" met wat boeken (Nederlands en Engels) en tijdschriften. Wij zijn altijd erg blij met Nederlandse tijdschriften en boeken (NL en ENG) voor onze "bibliotheek".

Wifi
Er is een beveiligd wifi-netwerk. Dat betekent dat in elke vakantiewoning en op het gehele campingterrein wifi-bereik is.

Overige informatie
Informatie over de omgeving is in ruime mate aanwezig inclusief vele wandel- en fietsroutes. U kunt altijd bij ons terecht voor advies en informatie.
U kunt via een gerenommeerd bedrijf fietsen huren die bij u op L'Etournerie worden afgeleverd. Zie hiervoor de pagina "
fietsen".

Voor de verhuur beschikken wij over:
onze comfortabele en mooie vakantiewoning Maison Passerose (2-4p)
onze comfortabele en mooie vakantiewoning Maison Tulipe (2p)
onze leuke vakantiewoning met NL-tv zenders Maison Violette (2p)

onze compleet ingerichte Chalet Lavande (2p)
twee huurtenten (2p)

Voor meer foto's van onze camping, klik hier.

Klik hier om de reacties van de gasten van onze camping te lezen: gastenboek camping en chalet Lavande

    

    

    


1 = Maison Passerose;  2 = Chalet Lavande; 3 = Maison Tulipe; 4 = Maison Violette
3
= accueil;  4 = sanitair
De gele omcirkelde nummers zijn de kampeerplekken 1 t/m 6.
Tussen plek 1 en 2 is een doorgang naar de parkeerplekken. Voor de overige kampeerplekken is die doorgang tussen plek 3 en 4.