Camping

Rust en ruimte
L'Etournerie is een landelijk en mooi gelegen, kleine boerencamping, waar respect en rust hoog in het vaandel staan. Het uitzicht is geweldig! Niet elke plek heeft uitzicht, maar we hebben een zitplaats gecreŽerd waar elke gast kan genieten van dit uitzicht.
Onze minicamping heeft maximaal zes plaatsen en elke plek heeft toegang tot stroom. 
Alle kampeerplekken zijn geschikt voor niet al te grote caravans/campers, afhankelijk van het formaat van uw kampeermiddel.

Doordat wij ons richten op ťchte rustzoekers is onze camping uitsluitend geschikt voor volwassenen die de rust en stilte zoeken. Wij hanteren stilte-uren, van 22:00 tot 8:00 uur.
De camping is autovrij. Voor het in- en uitpakken mag uw auto op het terrein, daarna kunt u deze achter de coniferen parkeren.

Op slechts 300 meter ligt een mooi meer en in een half uurtje rijden (32 km) bent u aan de prachtige stranden van La Faute sur Mer.

Chalet Lavande
U houdt van kamperen maar heeft geen eigen kampeerspullen (meer), dan is ons Chalet Lavande vast iets voor u. Er is een woon/eetkamertje, een slaapkamer met een echt en comfortabel bed, en een keukentje. Er is echter geen stromend water dus u gebruikt het sanitairgebouw welke vlakbij is gelegen.

Zwembad
Ons zwembad (8x4m en 1,5m diep) is heerlijk om in af te koelen. Het is geopend van circa half mei tot half september.
Volgens de voorschriften is het zwembad beveiligd met een omheining, maar uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid.

Sanitair
Natuurlijk is ons sanitair comfortabel, schoon en ruim, met voldoende haakjes en een krukje om op te zitten in elke douche. Er zijn
twee royale douches, twee toiletten, twee wastafels, twee afwasplekken, een wasmachine(deze is tegen een vergoeding te gebruiken).
Ook hebben wij hier twee koelkasten staan die u kunt huren.
Daar wij aangesloten zijn op een septic tank zijn er bepaalde voorwaarden voor het legen van een chemisch toilet. Er zijn speciale producten voor een chemisch toilet die ook veilig zijn voor een septic tank, wilt u hier a.u.b. op letten. Wij kunnen u informeren over producten.
Om meer over ons sanitair te lezen en zien,
klik hier.

Gaatjestapijt
Om het gras op de camping zo min mogelijk te laten lijden is op onze camping extra plastic onderzeil, worteldoek of ander plastic zeil, onder uw grondzeil, niet toegestaan. Natuurlijk is kuipzeil van een tent wel toegestaan. Wilt u toch iets extra's onder uw kuipzeil leggen, gebruik daar dan eco- of rubberen gaatjestapijt voor.

Kippen, poezen, een gans en andere dieren
Voor het landelijke gevoel hebben we kippen, een gans en katten. Ook zien wij zeer regelmatig herten door onze "tuin" lopen, wilde zwijnen, en het aantal (roof)vogels is indrukwekkend, zeker nadat de boer het veld heeft gemaaid. Sinds de uitbraak van de vogelgriep, lopen onze kipjes helaas niet meer los over het terrein.

Honden
Op verzoek zijn honden welkom op de camping, maar voor het genot van al onze gasten en onze poezen, blijven de honden op het terrein aangelijnd.

Bezoek
Omdat onze gasten de rust erg belangrijk vinden, is ons terrein en de accommodaties alleen toegankelijk voor onze gasten. Indien u met vrienden of familie wilt afspreken, dan vragen wij u vriendelijk dit elders te doen. U kunt er van op aan dat er nooit meer dan 14 gasten op de camping zijn.

Bibliotheek
In het
sanitair blok vindt u tevens een kleine "bibliotheek" met boeken (Nederlands en Engels) en tijdschriften. Wij zijn altijd erg blij met Nederlandse tijdschriften en boeken (NL en ENG) voor onze "bibliotheek".

Wifi
Er is een beveiligd wifi-netwerk. Dat betekent dat in elke vakantiewoning en op het gehele campingterrein wifi-bereik is.

Overige informatie
Informatie over de omgeving is in ruime mate aanwezig inclusief vele wandel- en fietsroutes. U kunt altijd bij ons terecht voor advies en informatie.

Voor de verhuur beschikken wij over:
onze comfortabele en mooie vakantiewoning Maison Passerose (2-3p)
onze comfortabele en mooie vakantiewoning Maison Tulipe (2p)

onze compleet ingerichte Chalet Lavande (2p)

Voor meer foto's van onze camping, klik hier.

Klik hier om de reacties van de gasten van onze camping te lezen: gastenboek camping en chalet Lavande

    

    

    


1 = Maison Passerose;  2 = Chalet Lavande; 3 = Maison Tulipe; 4 = Maison Violette
3
= accueil;  4 = sanitair
De gele omcirkelde nummers zijn de kampeerplekken 1 t/m 6.
Tussen plek 1 en 2 is een doorgang naar de parkeerplekken. Voor de overige kampeerplekken is die doorgang tussen plek 3 en 4.