waar kunt u ons vinden


Afstand vanaf Utrecht is ca. 900 km.     

Ons adres is:
4  L'Etournerie
85320 Château Guibert
Frankrijk
+33 (0)767 66 00 81 ------ gelieve dit nummer niet te bellen, maar alleen voor sms of whatsapp te gebruiken.

letournerie@gmail.com

Wanneer u een hotmail adres heeft, houdt u de SPAM folder dan in de gaten, onze e-mails blijken daar wel eens in te verdwijnen.
U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord, zo niet, neemt u dan aub nog eens contact met ons op.
Wij zijn veel buitenshuis bezig. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, dan kunt u ons een e-mail sturen of de voicemail inspreken. Natuurlijk kunt u het ook op een ander tijdstip nog eens proberen.  

GPS: 46.555176,-1.234579

U kunt ons bereiken met de hoge snelheidstrein de TGV. Deze stopt in La Roche sur Yon.

Per auto:

NIET VIA PARIJS:
Neem de A2/A1 naar Parijs. Neem de afslag naar de A29 richting Amiens. Achter Amiens vervolgt u de A29 richting Le Havre/Rouen. Vervolgens de A28 naar Rouen. Vanaf Rouen, de A13 richting Caen volgen tot de afslag A28 richting Alençon en Le Mans. Vanaf Le Mans neemt u de A11 richting Angers. Bij Angers de A87 richting Cholet. Bij kruising met A83 deze nemen richting La Rochelle. Op de A83 bij afslag 6 van de autosnelweg af, richting Bournezeau. In het dorp Bournezeau, links richting Mareuil-sur-Lay volgen (D48). Na 100 meter slaat u rechtsaf richting Thorigny. In Thorigny neemt u de linkerafslag (midden in het dorp), richting Château Guibert (D60). U rijdt door Château Guibert en ziet rechts het meer liggen. U komt door het gehuchtje Bellenoue, vlak achter Bellenoue ligt rechts een picknickplaats met speeltuin. Bij een groene boerenstal aan de linkerkant, slaat u rechts rechts af. Na 300 m gaat u weer links naar L’Etournerie.

 

      

    

Hier staat een beige afvalcontainer. Gasten van de camping, Chalet Lavande en Maison Tulipe gelieve hier het veldweggetje schuin naar beneden over het veld volgen. Meteen ACHTER de coniferen ligt links het campingveld. RIJDT U A.U.B. NIET TE VER DOOR NAAR BENEDEN. Onder het zwembad vindt u onze acceuil/receptie.
Gelieve zich daar te melden, aan de linker deurpost zit een bel.

Gasten van Maison Passerose en Maison Violette rijden niet over het veld doch het verharde weggetje. Onderaan het weggetje vindt u onze boerderij. U kunt zich melden bij de boerderij/acceuil.

Indien u de reis wilt onderbreken met een overnachting, dan kunnen wij u twee chambre d'hôtes van harte aanbevelen (uit ervaring van onze gasten):

  • La Ferme de L'Ortier
    Een prachtige chambre d'hôte in een oude boerderij op een ideale lokatie t.o.v. L'Etournerie. Geraldine en Cees ontvangen u in hun chambre d'hote waar zij vijf enorme kamers aanbieden tegen zeer redelijke prijzen. Drie kamers worden verhuurd met een minimum van twee nachten, twee kamers met een minimum van een nacht. Wanneer er beschikbaarheid is voor een nacht, dan worden de drie grootste kamers ook voor een nacht verhuurd. Table d'hotes is mogelijk. Gelegen 32 km ten noorden van Alençon. Gelegen op slechts 11 km van de autoroute A28, bij Sées (afslag 15 op de A88), op 312 km van L'Etournerie.
    http://lortier.eu/?lang=nl
     

WEL VIA PARIJS
Neem de A2/A1 naar Parijs. Volg de randweg om Parijs (A3/A86 of de Franciliënne, deze laatste is minder druk), houdt richting Bordeaux/Nantes aan. Achter Parijs de A10 en A11 richting Chartres, Le Mans en Nantes(niet Bordeaux blijven volgen). Bij Angers de A87 richting Cholet. Zie verder de beschrijving hierboven.

VIA BRETAGNE
E
en alternatieve route is de A2/A1 richting Parijs, dan de A29 richting Amiens. Deze komt uit op de A 28. Volg richting Rouen/Le Havre. Na 18 km komt een splitsing, volg de A 29 richting Le Havre, over de tolbrug over de Seine (aan de overkant ligt het schitterende plaatsje Honfleur). De A13 richting Caen, ringweg om Caen, de A84 richting Rennes. De randweg om Rennes nemen, de N137 naar Nantes (4-baans, geen tol). De randweg om Nantes richting zuiden Bordeaux, de A83. Bij afslag 6 van de autosnelweg af, Richting Bournezeau. In het dorp links richting Mareuil-sur-Lay volgen (D48). Na 100 meter slaat u rechtsaf richting Thorigny. In Thorigny neemt u de linkerafslag (midden in het dorp), richting Château Guibert (D60). U rijdt door Château Guibert en ziet rechts het meer liggen. U komt door het gehuchtje Bellenoue, vlak achter Bellenoue ligt rechts een picknickplaats met speeltuin. Achter het eerstvolgende huis aan de rechterkant, slaat u rechtsaf, bij de T-splitsing slaat u weer rechts af. Na 100 m gaat u weer links naar L’Etournerie. Zie verder de beschrijving hierboven.

Michelin kaart 316
Routekaart Frankrijk ANWB

Per vliegtuig:
Er zijn vliegvelden in Nantes en La Rochelle. Autoverhuurbedrijven bevinden zich op beide luchthavens. Er is een rechtstreekse vlucht tussen Amsterdam en Nantes.