Seizoenen op L'Etournerie

 

Camping L'Etournerie ligt in de zuid Vendée, niet al te ver van de stranden van de Atlantische Oceaan.
Qua klimaat liggen we zo'n beetje op de rand van het micro-klimaat van Île de Ré. Echte kou komt dan ook maar zelden voor.

Winter op L'Etournerie
De winter is in de zuid Vendée niet echt een winter zoals de meeste mensen in gedachten hebben bij dat seizoen. Er zijn dagen dat we de winterjas niet nodig hebben, een trui, eventueel met een bodywarmer, is dan genoeg.
Bij een paar vlokken natte sneeuw raken de inwoners van de Vendée al in paniek. "Wat is dat rare spul wat uit de lucht valt"? De schoolbussen rijden dan vaak niet meer, we zijn het hier simpelweg niet gewend. Ook het aantal nachten met vorst is in de hele winter op 2 handen te tellen, en dan is dat nog veel.
Schijnt de zon in de winter en kun je uit de wind zitten (als die er is) dan is het zo boven de 20 graden en kun je zelfs verbranden.

Omdat we een stuk zuidelijker liggen dan Nederland of België, is het ook op de kortste dag in december, pas rond 18:00 uur donker. Dat scheelt enorm met de korte donkere dagen die we kennen van onze jaren in Nederland.

Een ander voordeel van de winter is dat het veel minder druk is qua toeristen en je lekker kunt genieten van rustige steden, stranden en wandelen. Ook zijn er veel kerstmarkten in de maand december.

In de winter zijn de volgende accommodaties te huur op L'Etournerie:
* Maison Violette, een heerlijk knus huis, verwarmd met elektrische radiators, gelegen op het zuiden en als je zo'n zonnige dag hebt, dan zit je heerlijk op het terras. Bij dit vakantiehuis heb je onze dieren (kippen, ganzen en katten) voor de deur lopen en wij zijn jullie buren. Genoeg privacy maar niet in "een hutje op de hei".
* Maison Passerose, een ruim huis, verwarmd met elektrische radiators en gelegen op het oosten. Onze dieren lopen hier niet zo vaak en je zit ietsje verder van ons vandaan. Als we nodig zijn, dan zijn we uiteraard beschikbaar.

In de winter profiteer je van de laagste prijzen, óók tijdens kerst- en schoolvakanties.

    

    

    

    

    

Voorjaar op L'Etournerie
Het voorjaar begint vroeg in de zuid Vendée. En het is vrij normaal dat de temperaturen dan meteen hoog genoeg zijn om korte broek en topje te dragen. Vaak lopen we er in maart al zomers bij. Heerlijk!
Dit is het jaargetijde dat de dagen ontzettend lang zijn en dat het qua natuur het mooist is. Overal staan bomen en struiken in bloei. De mimosa's bij ons zijn als eerste aan de beurt, meestal in februari of maart.
De nachten zijn natuurlijk nog fris en soms zelfs koud.
Omdat de grote drukte dan nog ver weg is, kun je in dit seizoen nog veel meer genieten dan in de winter, lekker in korte broek naar Nantes om te genieten van deze mooie stad met alle terrasjes. Ook in Les Sables d'Olonne is het dan nog rustiger dan in de zomermaanden.

In het voorjaar zijn de volgende accommodaties te huur op L'Etournerie:
* Maison Violette, een heerlijk knus huis, verwarmd met elektrische radiators (indien nodig), gelegen op het zuiden en als je zo'n zonnige dag hebt, dan zit je heerlijk op het terras. Bij dit vakantiehuis heb je onze dieren (kippen, ganzen en katten) voor de deur lopen en wij zijn jullie buren. Genoeg privacy maar niet in "een hutje op de hei".
* Maison Passerose, een ruim huis, verwarmd met elektrische radiators (indien nodig) en gelegen op het oosten. Onze dieren lopen hier niet zo vaak en je zit ietsje verder van ons vandaan. Als we nodig zijn, dan zijn we uiteraard beschikbaar.
* Maison Tulipe, een gezellig huis, verwarmd met elektrische radiators (indien nodig) en gelegen op het noorden. Dit vakantiehuis wordt elk jaar vanaf circa half april verhuurd. Ook hier lopen onze dieren niet zo vaak en zit je iets verder van ons vandaan. Maar zoals op ons hele terrein geldt, we zijn altijd beschikbaar voor onze gasten.
* Chalet Lavande, een knusse houten blokhut waar je heerlijk kunt genieten van het buitenleven (op de camping). Dit comfortabele chalet is te huur tijdens de openingstijden van de camping. Dit is elk jaar afhankelijk van de datum van de eerste reservering, meestal begin mei. Verwarming is mogelijk, doch nog nooit nodig geweest.
* Camping, zes mooie kampeerplekken zijn beschikbaar. Elke plek heeft toegang tot stroom. De camping gaat meestal open rond 1 mei. Wilt u wat eerder komen, dan kan dat op reservering.

Het zwembad gaat normaliter open in de tweede helft van mei.
In het voorjaar profiteer je van de laagste prijzen, óók tijdens schoolvakanties, in de periode tot circa 23 april. Zie de pagina "tarieven" voor de juiste data. In de maand mei liggen de tarieven iets hoger.

    

    

    

    

    

    

    

Zomer op L'Etournerie
De zomer is geweldig.
Heerlijk lange dagen en meestal goed weer. Uiteraard kan niemand een "goed weer garantie" geven, maar we hebben meer "last" van droogte dan van regen. De zomers zijn lekker warm, maar de Vendée heeft een droge warmte. Klamme, vochtige dagen zijn elke zomer zeldzaam. Doordat de warmte droog is, is deze beter te dragen. Gelukkig hebben we voor onze gasten genoeg schaduw en een heerlijk zwembad om in af te koelen. In september kunnen de nachten alweer wat koeler worden, hou hier zeker rekening mee als je met een tent komt kamperen.

In de zomer zijn er uiteraard meer toeristen, deze verblijven bijna allemaal aan de kuststrook waardoor het een stukje van de kust af, alweer rustig is. En toch zijn er nog steeds rustige stranden te vinden. In de zomer kun je ook genieten van alle "attracties" die de Vendée te bieden heeft want dan is alles volop in bedrijf. De meeste toeristen komen naar de Vendée tussen half juli en eind augustus. Daar buiten is het nog steeds redelijk rustig overal.
Ook een stad als Nantes is prima te bezoeken in de zomer. La Rochelle is een stuk drukker vanwege de vele campings in de omgeving van deze stad. Dit geldt ook voor Île de Ré.

Op L'Etournerie is het ook in de hoogzomer rustig simpelweg omdat wij geen kinderen ontvangen en onze gasten voor rust en stilte komen.

In de zomer zijn alle accommodaties te huur op L'Etournerie en is de camping volop in bedrijf. Wij bieden elke zomer broodservice aan zo lang er voldoende belangstelling voor is.

Wij zijn gesloten gedurende een periode van 5-6 weken, meestal van half september tot eind oktober. Vraag ons even naar de exacte data.

    

    

    

    

    

    

    

    

    

Najaar op L'Etournerie
De herfst begint in de zuid Vendée pas laat. Het is zeker geen uitzondering dat we in oktober nog in korte broek lopen, vergeet dan ook zeker niet om zomer- en herfstkleren mee te nemen. De herfst is ook maar heel kort, bladeren verkleuren laat en als er dan een storm om koude nacht komt, dan zijn de bomen opeens een stuk kaler.
Het is in dit jaargetijde mooi om naar het strand te gaan of te gaan wandelen. En ook Nantes, Les Sables d'Olonne of Île de Ré zijn dan nog de moeite waard.

De dagen zijn hier langer dan in Nederland of België waardoor je meer aan je dag hebt. Er is genoeg te ontdekken, ook worden de druiven geoogst voor de heerlijke plaatselijke wijn, de Fiefs Vendéen. Er zijn genoeg domaines om deze wijnen te proeven.

Ook nu is een voordeel dat het veel minder druk is qua toeristen en je lekker kunt genieten van rustige steden, stranden en wandelen.

In het najaar zijn de volgende accommodaties te huur op L'Etournerie:
* Maison Violette, een heerlijk knus huis, verwarmd met elektrische radiators indien gewenst, gelegen op het zuiden en als je zo'n zonnige dag hebt, dan zit je heerlijk op het terras. Bij dit vakantiehuis heb je onze dieren (kippen, ganzen en katten) voor de deur lopen en wij zijn jullie buren. Genoeg privacy maar niet in "een hutje op de hei".
* Maison Passerose, een ruim huis, verwarmd met elektrische radiators indien gewenst en gelegen op het oosten. Onze dieren lopen hier niet zo vaak en je zit ietsje verder van ons vandaan. Als we nodig zijn, dan zijn we uiteraard beschikbaar.

In deze periode profiteer je van de laagste prijzen, óók tijdens schoolvakanties.

In het najaar zijn wij een periode van circa 5 weken gesloten, meestal tot 2e helft oktober, maar vraag ons even voor de exacte data.