Wie zijn wij

 


v.l.n.r. Emma, Renée, René, Mariecke en Jacky
2014

Het roer om
In januari 2004 onderzochten Jacky en Renée de mogelijkheid om Nederland te verruilen voor een eigen bedrijf in Frankrijk. Een maand later zijn we verschillende huizen gaan bekijken in de Bourgogne en Allier. Daar zat niet bij wat we zochten..... Door allerlei omstandigheden en "toevalligheden" stuitten we in april op L'Etournerie in de zuidelijke Vendée. René, Emma en Mariecke waren ondertussen ook enthousiast gemaakt. Dit was precies wat we zochten en het onderhandelen kon beginnen. Toen de koop eenmaal gesloten was, moesten er nog drie huizen in Nieuwstadt (Limburg) verkocht worden, want opa en oma hadden ondertussen ook besloten om mee te gaan. De verkoop lukte ongelofelijk snel, binnen drie dagen.
Begin augustus konden we met z'n allen vertrekken uit Nederland en emigreren naar onze droomplek. En nu, na jaren van verbouwingen en heel hard werken, zijn wij de trotse bezitters van een kleine camping met verwarmd zwembad, blokhut en drie vakantiewoningen. Opa en oma wonen sinds 2015 niet meer hier.
Op L'Etournerie, gemeente Château Guibert, wonen wij in het paradijs, of tenminste iets wat er heel veel op lijkt. Deze heerlijke plek delen we met onze poezen Sammie, Sientje, Flupke en Fleurtje, Pruumke en Grummelke, een stel kippen en ganzen.
Wij wonen als Goden in de Vendée!

Jacky (1960)
Jacky (zus van Renée) heeft ruim 18 jaar gewerkt voor de SNS-bank in Nederland. Op L'Etournerie is zij o.a. verantwoordelijk voor de inkoopadministratie voor zowel de onderneming als het onroerend goed (SARL en SCI). Bovendien verzorgt zij alle privé zaken op administratief gebied.

Renée (1963)
Renée heeft 16 jaar gewerkt als secretaresse/adm. medewerkster en vier jaar als medewerkster crediteurenbeheer. Deze ervaring is zeer bruikbaar in haar huidige werkzaamheden. Zij is verantwoordelijk voor de website van L'Etournerie, het maken van overige websites, PR, marketing, relatiebeheer en de verkoopadministratie. Ook beheert zij de planning en reserveringen van de camping en vakantieaccommodaties.

René (1963)
René is de techneut van de familie. In Nederland werkte hij o.a. als tuinman. Hij zorgt er op L'Etournerie voor dat alle noodzakelijke reparaties en onderhoud worden uitgevoerd. Ook heeft hij Maison Passerose en Maison Tulipe, met hulp van Franse bouwvakkers, gerenoveerd. Door zijn ervaring als tuinman valt de verzorging van planten ook onder zijn beheer.

Zowel Jacky, Renée en René verzorgen samen ook alle werkzaamheden op de camping en in accommodaties: zoals o.a. het poetsen, het ontvangen van gasten, informatie verstrekken en wanneer gewenst een praatje op zijn tijd met de gasten.

Emma (1994)
Emma heeft tot en met groep 6 in Nederland op school gezeten en is in 2004 in Frankrijk ingestroomd in CM2. Momenteel heeft ze een jaartje vrijaf genomen na het afsluiten van haar studie aan de Université de Nantes (Engelse taal, literatuur en culturen). In de zomermaanden helpt ze mee op onze camping. In 2016/2017 studeerde ze een jaar aan de University of Victoria, Vancouver Island,  Canada. In de zomer van 2017 en 2018 werkte ze twee maanden bij het Office de Tourisme in Mareuil sur Lay en Luçon waar ze gezien haar uitgebreide talenkennis ook vele gasten van L'Etournerie van dienst is kunnen zijn. In september 2018 is ze begonnen aan haar Master Tourism & Hospitality Management op de Université Angers. In voorjaar en zomer van 2019 heeft ze 4 maanden stage gelopen op een 5* camping in Lacanau Océan. In maart 2020 zou ze naar Brussel gaan voor een 6 maanden stage in een 4* hotel. Helaas gooide Corona en de lockdown roet in het eten. Hierdoor heeft ze in juli/augustus 2020 wel nog 5 weken kunnen werken op een camping in Brissac-Coincé. Halverwege augustus 2020 is ze dan toch eindelijk naar Brussel kunnen vertrekken om aan haar stage te beginnen zodat ze haar Master opleiding kan afronden.
Sinds 2021 werkt ze op een 5* camping op Île de Ré.

Mariecke (1997)
Mariecke heeft in Nederland tot en met groep 3 de basisschool gedaan. In Frankrijk is ze in 2004 ingestroomd in CP. Ook zij heeft het naar haar zin, meestal. Evenals haar zus helpt ze in de zomer mee op de camping.
In september 2016 is ze begonnen met dezelfde studie als haar zus op de Université de Nantes. In 2018 is ze begonnen met de BTS Tourisme in Luçon. Haar stages waren in een hotel in La Tranche sur Mer en bij de Office de Tourisme in Mareuil, Luçon en in La Tranche sur Mer.
Door Corona heeft ze geen examen kunnen doen, maar heeft ze wel seizoenswerk kunnen doen op de receptie van een grote internationale camping in de buurt, waarmee ze de nodige ervaring heeft opgedaan.
Sinds 2022 werkt ze vast op een 5* camping in de Vendée.


Onze huizen op L'Etournerie